joi, 1 octombrie 2020

O descriere minunata a Maicii Domnului


Din scrisoarea grecului Dionisie Areopagitul care a vizitat-o pe Maica Domnului la casa Sf. Apostol Ioan Evanghelistul din Ghetsimani.
“Inalta, peste mijlocie, foarte svelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor: rosu si vanat; era foarte tacuta si activa.
Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.
 Cat am stat in casa ei nu a mancat cu noi, ci numai seara se retragea cu femeile ei pentru a sta la masa. Ne-a vorbit despre Fiul ei multe lucruri tainice pe care le voi scrie altadata…
Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu”.

"Sfantul Apostol Pavel l-a randuit pe Dionisie drept episcop al Atenei. Dupa o vreme, sfantul a renuntat la toate si a urmat Apostolului Pavel, in calatoriile sale misionare. Astfel, el a ajuns si in Ierusalim, unde a intalnit-o pe Maica Domnului, intalnire despre care a scris, mai apoi, intr-una dintre cartile sale. Sfantul Dionisie Areopagitul s-a numarat printre Apostoli si episcopi, cand acestia s-au adunat la Adormirea Maicii Domnului."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu